Donkfeesten klassiek en vernieuwend

Lier: Op 4, 5, 6, 12, 13 en 15 augustus vinden op de Donk voor de 88ste maal de klassieke Donkfeesten plaats. “Het volmaakte programma bestaat niet, maar we hebben ons best gedaan. Getrouw aan ons uitgangspunt ‘wat goed is behouden wij, wat minder goed is trachten wij bij te sturen, maar alles moet betaalbaar blijven’ hebben we toch weer een goed gevuld programma in mekaar geknutseld”, zegt voorzitter Jef ’T Seyen tijdens de voorstelling van het programma.

Op vrijdagnamiddag 4 augustus bijten de kinderen de spits af met on 18.30 uur de Kids Party. Dansanimatrice Maxime van dansgroep Scratch zal zoals vorig jaar de kinderen in ware studio 100 stijl op sleeptouw nemen. De bambino’s mogen zich ook wagen aan een Venetiaanse look.
Op vrijdagavond gaan we om 21 uur klassiek van start met ‘de Foute Frijdag Party’. Dit jaar is de dresscode ‘Venetiaanse glitter’. Er zijn prijzen voorzien voor de mooiste Venetiaanse outfit.
D’n DieJee kiest de juiste foute muziek uit de jaren 70, 80 en 90. 
  
Op zaterdagavond 5 augustus is er vanaf 20.30 uur de ‘Jubileum Donk Cover Night’. Maarten Cox komt reeds de vijfde maal op rij naar de Donk. Nadien is er het optreden van The Vicious die al 10 jaar van de partij zijn.

Zondag 6 augustus is het Hoogzomer op de Donk. Vanaf 14 uur zijn er zestal activiteiten gepland op de Donkweide of in de tent. In het kinderparadijs op de weide kunnen de kinderen zich uitleven op drie reuze-springkastelen. Zij kunnen hun snoetje laten grimeren om daarna een leuke karikatuurtekening te laten maken door d’Auwe. Zij kunnen hun behendigheid tonen aan de bal- en viskramen. Tussendoor kunnen zij de talrijke hoevedieren bewonderen die ze niet alle dagen zien zoals Vlaamse reuzen (konijnen), bijen, zwartkopschapen. Zij kunnen zwaaien met een ballonconstructie van onze balonnentovenaar.
TNT Crew, de Belgium’s Got Talent finalisten geven drie maal een twintig minuten durende trampoline act ten beste.
Op zes smidstanden zullen de smeden van het Nationaal Verbond der Patroons van hoefsmeden van Belgie demonstraties geven van hun smeedkunsten. Kunstvoorwerpen en paardenbeslag gaan hier hand in hand.
De ver buiten Lier vermaarde Donk BBQ start vanaf 15.30 uur.  
In de feesttent kan je vanaf 17 uur deelnemen aan gezelschapsdansen
‘s Avonds om 20.30 uur is er een groot volksbal in de tent. The New Sensations,  een elf koppige formatie heeft een uitgebreid repertoire met dansmuziek voor jong en oud.

Met ‘Lier Boven’ op zaterdag 12 september, begint het tweede weekend van de 88ste donkfeesten. De zes koppige Retro Coverband ‘Plug it in’ begeleid Elke Taelman en Pino Baresi. Nadien omstreeks één uur neemt het jeugdige DJ Team Industrial de tent over.

Zondag 13 augustus start reeds om 11 uur met een gezinsfietstocht van 25 km. Tot 15 uur kunnen de fietsers nog vertrekken.
Vanaf 14 uur is er de klassieke kaartnamiddag in de tent
's Avonds gaan we vanaf 20.30 u de nieuwe toer op met het eerste Donk Schlagerfestival.
Om 20.30 uur mag Eveline Cannoot de spits afbijten. Vervolgens is het om 21.30 uur de beurt aan Yves Segers. Om 22.30 uur treedt Lissa Lewis op. Daarna om 23.30 uur Matthias Lens en tenslotte om 0.30 uur sluit Sam Gooris de rij.

Dinsdag 15 augustus 2017 is de laatste dag van de Donkfeesten. Die dag wordt de klassieke Donkkoers gereden. Om 13.30 u vertrekken onze inboorlingen. Daarna vertrekken twee retrokoersen om 15.00 uur en om 16.30 uur. 
De 88ste Donkfeesten worden op schitterende wijze afgesloten met om 20 uur een optreden van Domino. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet