Project Wildernis

Lier: Deze zomer wil De Moeve vzw experimenteren met een nieuwe vorm van engagement, een andere aanpak, een fris elan. De aanpak zal ongekend zijn: jongeren kiezen zelf welke talenten ze willen ontwikkelen, ze kiezen zelf welk engagement ze aangaan.
Het Project Wildernis, dat loopt tot het einde van de zomer 2017,  stelt de ontmoetingsruimte van het Jeugdhuis De Moeve ter beschikking aan een enthousiaste groep jongeren. 

Al 15 jaar heeft De Moeve vzw ervaring in het werken met jongeren. Binnen hun werking werd het zichtbaar dat het engagement van de jongeren in hun vrije tijd onder druk komt te staan. Jongeren willen geen langdurige engagementen meer aangaan, de fysieke ruimte van een jeugdhuis blijkt niet steeds even aantrekkelijk, digitale ontmoeting wordt vanzelfsprekender en jongeren zijn op zoek naar unieke ervaringen. Met zeer uiteenlopende initiatieven en met wisselend succes wil De Moeve vzw daarop inspelen, zowel vanuit de jeugdhuiswerking 'Jeugdhuis De Moeve' als vanuit het artistieke project Artafact. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet