Sint-Ursula fietst naar Alpe d’Huez

Lier: Voor Sint-Ursula fietst eindigt het schooljaar niet op vrijdag 30 juni. Veertig leerlingen van de derde graad en tweeëntwintig begeleidende leerkrachten van Campus Sint-Ursula Lier fietsen van aan de schoolpoort tot op Alpe d’Huez om leeftijdsgenoten in Kenia zicht te geven op een beter leven.

Een schooljaar lang hebben leerlingen zich voorbereid op deze sportieve en mentale uitdaging. Met een inspanningstest, tien gemeenschappelijke trainingen en een trainingsweekend in de Vlaamse Ardennen achter de kiezen, is zelfs de minst sportieve deelnemer klaargestoomd om de tocht aan te vangen. 1000 kilometer, 10 dagen, 3 landen. Met de koersfiets trekken ze van camping naar camping om geld in te zamelen voor CooP-Africa.

Coop-Africa is een organisatie die scholieren en leraren fietsen op krediet aanbiedt. Met iedere 150 euro die Sint-Ursula fietst inzamelt, wordt één kind uit Kenia terug leerling. Dankzij hun fiets kunnen deze kinderen huishoudelijke taken zoals water halen combineren met school lopen. Bovendien starten ze  minder vermoeid aan een lesdag als ze naar school kunnen fietsen in plaats van de hele afstand te stappen.  Bij het behalen van hun diploma hebben de kinderen hun fiets terugverdiend en krijgen ze de fiets om sneller werk te vinden.

Leerlingen van Campus Sint-Ursula Lier fietsen om leeftijdsgenoten uit Kenia helpen. Dankzij het zoeken van sponsors, acties zoals een comedyavond, koekjesverkoop, wandeltochten en het organiseren van een belevingsconcert, heeft Sint-Ursula fietst 40.652 euro verzameld. Op die manier biedt de school 271 kinderen in Kenia de kans om een diploma te halen.

Nadat de cheque afgegeven was aan de organisatie Coop-Africa, namen de leerlingen afscheid van wie hun lief was en vertrokken voor een tien daagse tocht van duizend kilometer. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet