Mobiliteitslunch voor Mivas werknemers

Lier: Mivas bood de werknemers  die zich op een duurzame manier van en naar het werk verplaatsen een “mobiliteitslunch” aan. Pistolets, boter, kaas, fruitsap, water, hagelslag en pasta met kip waren zorgvuldig verpakt in een thermo tasje met koelelement.

“Al enkele jaren engageert MIVAS zich om haar werknemers te sensibiliseren om op een duurzame manier naar het werk te komen : te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer of carpoolen.
Hiervoor werd een dossier opgestart dat loopt  in samenwerking met het Pendelfonds. Dit is een organisatie van de Vlaamse Overheid die 50% van alle investeringen financiert welke MIVAS doet in het kader van duurzaam woon-werkverkeer. Dit dossier loopt over een termijn van vier jaar, momenteel zitten we reeds in het laatste werkingsjaar” legt mobiliteitscoördinator Hilde Siebens uit.

“Dat al deze inspanningen ook lonen, bewijzen de cijfers. Werknemers die zich voor meer dan 50% met de fiets verplaatsen voor het woon-werkverkeer is toegenomen van 60 naar 130. Het gebruik  van de trein is gestegen van 22 naar 54 personen. Ook het aantal carpoolers is ondertussen verdubbeld” verduidelijkt Siebens. (MSL/foto’s Mivas)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet