Eliano Vandenbroucke wint Houtproef

Lier: Op vrijdag 9 juni vond de grote finale van de Vlaamse Houtproef plaats in het casino van Sint-Niklaas. Uit het Atheneum campus Louis Zimmer (ex KTA) werden twee leerlingen geselecteerd uit de provinciale voorrondes om mee te dingen naar een plaats in de Vlaamse rangschikking. Beide leerlingen volgen les in het vierde jaar BSO Hout.
Eliano Vandenbroucke behaalde de eerste plaats, Diego Verlinden eindigt op een verdienstelijke tiende plaats.

“Onze school heeft de voorbije jaren heel erg ingezet op een kwaliteitsvolle opleiding in een ordelijke en moderne leeromgeving. Onze machinezaal werd helemaal gerenoveerd en de klaslokalen werden uitgebreid. Er werden ook extra leraren houtbewerking én een machinezaalbegeleider aangeworven. Onze duurzame investeringen in de toekomst van onze leerlingen loont”, aldus directeur Christophe Van Wambeke, directeur van de school.

Omschrijving houtproef
De houtproef is een proef voor leerlingen uit het secundair onderwijs (BUSO/BSO/TSO) die de richting hout of schrijnwerkerij volgen. Tijdens de houtproef maakt elke leerling in de school een werkstuk in massief hout, onder toezicht van een afgevaardigde van de Confederatie Bouw. Op einde van de dag worden de afgewerkte werkstukken meegenomen voor een grondige beoordeling door een vakjury. Op het einde van het schooljaar worden de laureaten gehuldigd tijdens een provinciale prijsuitreiking. De leerlingen krijgen waardevolle prijzen.(KSL/foto’s KSL)
.

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet