K. Lyra TSV krijgt oud stamnummer 52 terug

Berlaar, Lier:  K. Lyra TSV heeft zijn oude stamnummer 52 terug verworven. Lyra kreeg dit nummer in 1909 van de KBVB. Na de fusie met Lierse SK in 1972 speelde het nieuwe Lyra verder onder het nieuwe stamnummer 7776.

Dit is een absolute primeur voor het Belgisch voetbal: het is de eerste keer dat een club zijn (schuldenvrije) stamnummer terugkrijgt wegens een sterke en aantoonbare link tussen de huidige club en het oude stamnummer.
Hierdoor behoort Lyra tot de 30 oudste nog bestaande clubs van België, het is de 16 de oudste van Vlaanderen. Waarbij op te merken valt dat de KBVB meer dan 9.000 aangesloten clubs telt.

Tijdens een Gouden Schoen viering reikte bondsvoorzitter François De Keersmaeker persoonlijk de oorkonde uit.

Gouden schoen
De gouden schoen werd uitgereikt door Erik Van Meir en de bondsvoorzitter.  De trofee werd in de wacht gesleept door Elio Balbi. De trofee voor beste jongere ging naar Yassir El Mokadem.

De eerste 'Live time achievement award' werd toegekend aan Marcel Coene.  Deze jongeman van 90 is al jaren decennia in het bestuur van Lyra voetbal.  Marcel, die samen met zijn broer Willy ook bij Lyra BBC in eerste nationale speelde, zag Lyra voetballen in elke reeks van de KBVB, van vierde provinciale tot eerste nationale. Hij werd samen met zijn vrouw Annie in de bloemen gezet.

Verder werden ook de nieuwkomers verwelkomd, waaronder topschutter Tristan Dermaut, die bij City Pirates Merksem 33 doelpunten maakte in drie amateur van het nationale voetbal.
Samen met de komst van enkele andere kleppers, waaronder gewezen Lyra spelers Gwenn Jacobs, man van het huis, Sven Vanderheyden en doelman Kristof Maes, wijst dit op de hoge ambities van Lyra, dat nog beter wil doen dan dit jaar.  Het is duidelijk dat Lyra zo snel mogelijk haar plaats in het nationale voetbal wil innemen. (MSL/foto’s Lyra TSV)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet