Lier Feest van 22 tot 25 juni

Lier: Voor de negende maal kan je met Lier Feest de zomer op gang trappen. Tijdens de vier dagen van het laatste weekend van juni verwacht de organisatie meer dan 20.000 bezoekers in onze binnenstad.

“Naast onze klassiekers probeert de ploeg van Lier Feest ook elk jaar met iets nieuws te komen.
Dit jaar is die nieuweling een eeuweling! Het stadspark wordt 100 jaar oud en dat willen we vieren.
We schenken het park een exotische boom. Op zondag kan je er gaan relaxen op de tonen van klassieke muziek tijdens 100 jaar Stadspark: Klassiek in het Park.
Wat zijn onze blijvers? Het bal populaire en de kinderfuif. Op zaterdag toveren we de Grote markt om in een Frans dorpsplein met een een moderne twist en op zondag is het de beurt aan de kinderen om ook de beentjes strekken. De feestelijk avondmarkt is onze opwarmer op donderdag Pallieter in het Park is een smulfeest waar de Lierse verenigingen zich in de kijker kunnen zetten. Op zondag is er het straatmuziekfestival ‘Toeten en Blazen’ waarbij de hele binnenstad autoluw wordt gemaakt en omgetoverd tot Avignon aan de Nete” zegt Thomas Renders voorzitter van het Lier Feest Team.
Alle informatie en het volledige programma kan je terug vinden op www.lierfeest.be (MSL/foto’s MSL)

Het programma

Donderdag 22 juni: feestelijke avondmarkt vanaf 18uur Op de Grote Markt, Eikelstraat en Zimmerplein

Vrijdag 23 juni
Pallieter in het Park: 100 jaar stadspark met als thema ‘100 jaar exotisch Lier’ in het stadspark en de
evenementenweide van 18uur tot 24uur. Niet minder dan 40 standen zullen de bezoeker verrassen met allerlei lekkers om te eten en te drinken. In het kader van 100 jaar stadspark onthult de organisatie om 19u een prachtige exotische boom, geschonken door Lier Feest.
Vanaf 20u: opening van de dansvloer. Om 22.45 uur wordt vanaf de sportvelden een prachtig vuurwerk afgeschoten. 

Zaterdag 24 juni
Bal Populaire in het prachtig historisch kader van de Grote Markt.
We toveren de Grote Markt om in een Frans dorpsplein op een zwoele zomernacht zonder petanque maar met hippe DJ-acts. Een houten dansvloer, guirlandes en en pompende muziek.
Tomas De Soete,  Don Johnson & Lt Castillo, Yves Van Echelpoel,  Michael Schack maken de Grote Markt onveilig.

Zondag 25 juni:
100 jaar stadspark met van 10 tot 12uur ‘Klassiek in het Park’ en ‘Ontbijt in het Park’
Van 15 tot 17 uur Kinderfuif op de Grote Markt.
Van 14 uur tot 18 uur is er de klassieker “Toeten en Blazen”. Op diverse plaatsen in de stad treden verschillende groepen op zoals Rock au Vin, She’s Udenhout (NL), West Corner Brass Band, Coest (NL), De Coureurs, De Koetillers (NL), The Saxophone Man, Whities with Attitude, De Pandoering, Brassta!.
Van 14 tot 18uur staan enige reuzen voor het stadhuis opgesteld waar ze om 18 uur het feest afsluiten. Wie dat wil kan zelf ook even een reus dragen om te zien of er een pijnden in hem/haar schuilt!

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet