Mariale Kinderprocessie Begijnhof - zondag 18 juni 2017

Lier: Op zondag 18 juni na de hoogmis van 10u in de Begijnhofkerk gaat de jaarlijkse Mariale Kinderprocessie weer uit in het Begijnhof. Zoals de naam het zegt wordt ze vooral door kinderen opgeluisterd. “Daarom vragen wij de ouders, scholen en jeugdbewegingen om hun kinderen tussen 6 en 12 jaar aan te moedigen aan deze processie deel te nemen. De kinderen gaan in groepen; strooierkes, engeltjes, communicantjes, dragers voor de sleep van Sint Gummarus, het Kindje Jezus van Praag, en nog vele anderen”, zegt Ghislain Geusens.
De kinderen worden verwacht op zondag 18 juni vanaf 9u30 in de pastorij aan de Begijnhofstraat 25 om aangekleed te worden. Ouders mogen op woensdag 14 juni vanaf 12u30 in de pastorij reeds de kleedjes komen passen. De kinderen die deelnemen aan de processie krijgen na de optocht een drankje en een snoepje en vooral een gratis rondvaart op de Binnennete. De Moedige Bootvissers bieden dat elk jaar met veel genoegen aan.

Na de processie kunnen kinderen hun oud speelgoed heel de namiddag verkopen op de gratis rommelmarkt in de straten van het Begijnhof. Bij de Moedige Bootvissers aan de Binnennete kan je terecht voor een lekkere gebakken haring in ajuinsaus en een flinke boterham aan een heel sociaal prijsje.

Indien er nog vragen zijn over de kledij van de kinderen kan je terecht bij Monique Quaeyhaegens, Lispersteenweg 251 te Lier of 0473/482947 of via mail op mqu.1951@gmail.com .MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet