Jan Garcia en Josée Nauwelaerts zestig jaar getrouwd

Lier: Jan Garcia (84) en Josée Nauwelaerts (77) vierden hun diamanten bruiloft. Bij deze feestelijke gebeurtenis ging schepen voor bevolking Rik Pets het echtpaar feliciteren namens het Koningshuis en namens de stad Lier. De stad bood het koppel centrumbons ter waarde van zestig euro aan.
Jan en Josée zijn beiden echte Lierenaars. Ze leerden elkaar kennen in een café ‘bij Josfineke’ in het ‘eerste gat’ van het Karthuizers.
Na hun huwelijk was Jan eerst ijzervlechter in de woningbouw. Daarna werkte hij nog twintig jaar bij ‘Bell Telephone’ nu Alcatel-Lucent Bell. Toen kreeg Jan een zwaar verkeersongeval te verwerken. Ten gevolge daarvan was hij jaren werk onbekwaam. Op 52 jarige leeftijd ging hij met brugpensioen.
Josée werkte als stikster in een atelier waar men militaire uniformen maakte. Nadien werkte ze nog in een bedrijf dat haring in de pekel leerde zwemmen en de rolmops in mayonaise.
Jan en Josée kregen drie kinderen, twee meisjes, Viviane en Patricia, en één jongen Dirk. Ondertussen zijn er vier kleinkinderen Yano, Nycky en de tweeling Justine en Astrid.
In hun vrij tijd gingen ze gedurende dertig jaar geregeld naar de familie camping in Postel waar ze een bungalow hadden.
Nu doen Jan en Josée het rustig aan. Josée doet ‘s morgens de boodschappen en het huishouden. In de namiddag wordt er kaart gespeeld. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet