Fietsbellen voor fietsende scholieren

Lier: “Laat van je horen!” Met deze slogan vraagt JONGCD&V Lier-Koningshooikt bij het begin van het nieuwe schooljaar aandacht van en voor fietsers. Zij delen daarom voor de start van de schooluren, ter hoogte van de oversteek van de Vesten in de Frederik Peltzerstraat, fietsbellen uit aan fietsende scholieren.
Een nieuw schooljaar zorgt na de vakantieperiode telkens voor meer verkeer, voor en na de schooluren, waaronder ook van leerlingen die met de fiets naar school gaan. Daarom deelt JONGCDV Lier-Koningshooikt fietsbellen uit, voorzien van het opschrift ‘Laat van je horen’. Daar zit een boodschap in voor zowel de fietsers als de autobestuurders. Verkeersveiligheid is immers een gedeelde verantwoordelijkheid

“Bij ongevallen kijken we vaak in de richting van de autobestuurder. Die moet uiteraard altijd attent zijn op de aanwezigheid van zwakke weggebruikers. We willen echter ook de fietsers aanspreken op hun verantwoordelijkheid, hen aanmoedigen zich veilig en volgens de regels te verplaatsen en autobestuurders te laten horen dat ze zich ook op de baan bevinden,” aldus Stéphanie Van Campenhout, voorzitter van JONGCD&V Lier-Koningshooikt. (MSL/foto’s MSL)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet