Zesde editie 't Looks Oep z’n Leukst.

Lier: De zesde editie van 't Looks Oep z’n Leukst georganiseerd door  de buurtwerking van het Looks was eens te meer een groot succes. Zaterdag waren vijf muzikale groepen geprogrammeerd.
Zondag begon met een reuze rommelmarkt in de straten van het Looks.  De kooplustigen verdrongen zich voor de talrijke standjes in de straten van de wijk. In de namiddag zorgden dansers, muziek, straatartiesten en straattheater op het Kluizeplein voor een schitterend programma. De Lierse Reuzen, zoals Wardje, Pallieter, zuster Agnes, de Caje en Johan den Bakker dansten op het Kluizeplein.  De lokale reus Cor de Kluts had een totale make over ondergaan werd aan het publiek voorgesteld.

Fleurdeco, een bloemenzaak uit de Berlarij, hield de slotshow van zijn bloemig hoeden project. De werken van de 25 deelnemers werden aan het publiek voorgesteld. “Ik heb mijn zaak nu al twee jaar. Ik wou iets origineels brengen om de mensen terug naar de braderij te lokken. Mensen houden van originele dingen. Daarom mijn hoedenwedstrijd”, zegt Jan D’hauwer van Fleurdeco. Tijdens  Boulevard Gommaar kon het publiek zijn stem uitbrengen voor een van de creaties. In totaal werden 260 stemmen uitgebracht. Karin Nauwelaerts, van kapsalon Kapana, kwam met 51 stemmen als winnares uit de bus. “Karin komt regelmatig naar de workshops die ik inricht. Tijdens deze workshops zijn ontspanning en creativiteit het belangrijkste. We maken eerst een voorbeeldstuk. De deelnemers kunnen nadien met hun eigen creativiteit een stuk maken. Alle materialen zijn aanwezig. Je hoeft niets mee te brengen”, aldus Jan D’hauwer. “Er is nog altijd ruimte voor nieuwe deelnemers aan de workshops bloemschikken.”

Het 't Looks Oep z’n Leukst werd afgesloten met een optreden van de groep Salty Dogs.
Het lokale bier, het Slijperke, dat alleen verkrijgbaar is tijdens 't Looks Oep z’n Leukst was voortijdig uitgeput. (MSL/foto’s MSL)

Fotoreportage zaterdag

Fotoreportage zondag

Fotoreportage zondag rommel

Fotoreportage zondag reuzen

Fotoreportage hoedenwedstijd

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet