Schoolbond stelt programma 2017 – 2018 voor

Lier: “Het is niet altijd gemakkelijk om als theater gezelschap een programma samen te stellen dat het vorige evenaart of zelfs overtreft. Naar mijn gevoel zijn wij er in geslaagd om een programma samen te stellen voor ieder wat wils. Dit seizoen brengen wij zo als andere jaren vier producties. Dit jaar programmeren wij ook een improvisatie avond. Het is een interactief gebeuren. Er is niets afgesproken. Het publiek is de regisseur”, zegt Jan Hendrickx, voorzitter van het gezelschap.
“Fasten Seatbelts”, “Kus de maan, kus de zon”, improvisatie theater “32 Januari”, “De vrouw in het zwart” en “Stilte alstublieft” staan op het programma.

“Fasten Seatbelts” van de Est Jaan Tätte in een vertaling van Jan Verbist, is de eerste productie van het seizoen.
Wat als je vrouw thuiskomt met de boodschap: "Dag schat, ik heb een minnaar. En hoera, hij komt hier bij inwonen!" Dat is het uitgangspunt van deze relatiekomedie boordevol absurde situatiehumor. Lachen met de miserie van een ander, maar stiekem hopen dat je het nooit zelf meemaakt.
Regie: Frederick Van Peer
Cast: Cathy Bogaerts, Anne Meeuwis, Bart Slaets en Jan Hendrickx
Data : 22, 23, 29 & 30 september (20u) 1 oktober (15u) 3, 13 & 14 oktober (20u)
Tickets : €11,00 (€10,00 indien korting)

“Kus de maan, kus de zon” loopt van 24 november tot 9 december.
Het is een stuk van Norm Foster in een regie van Peter Van Gucht
Yves is 35 maar ten gevolge van een ongeval in zijn kindertijd heeft hij het verstand van 8-jarige. Maria sukkelt met haar gezondheid en het wordt steeds moeilijker om voor haar zoon te zorgen. En dan wandelt plots Kim binnen in hun leven. Werkloos én zwanger van haar prof Engels. Tussen Yves en Kim ontstaat er een mooie vriendschap die echter zwaar onder druk komt te staan door de moeilijke situatie.
Klinkt als een waar drama? Het omgekeerde is waar. Norm Foster weet als geen ander de dramatische thematiek te doorprikken met zijn typische humor zodat het evenwicht tussen de lach en de traan mooi bewaard blijft.
Cast: Dieter Gillis, Melanie Claes, Hans Verbruggen, Roger Meylemans, Rita Lodewyckx
Data : 24 & 25 november (20u) 1 & 2 december (20u) 3 december (15u) 5, 8 & 9 december (20u)
Tickets : €11,00 (€10,00 indien korting)

Improvisatie theater “32 Januari” met als thema ‘The big five’
Tijdens deze voorstelling bepaald het publiek wat er gaat gebeuren met mogelijk hilarische toestanden tot gevolg. Een interactief theater dat reeds voor de vijfde maal gespeeld wordt. Vier acteurs huppelen als dartele hindes door het woud gedreven door ideen en verlangens van het publiek. Een presentator tracht alles in goede banen te leiden.
Voor de voorstelling is een ‘beestig’ lekkere spaghetti verkrijgbaar.
Data: 26 en 27 januari 2018
Tickets : €7,00 (€5,00 voor -18/student)

In maart 2018 vindt “De vrouw in het zwart” haar weg naar de schoolbond.
Het is een stuk van Stephan Mallatrat naar een roman van Susan Hill in een regie van Herman Boets.
Een notaris op leeftijd is geobsedeerd geraakt door het idee dat hij en zijn familie vervloekt zijn door een spookachtige vrouw in het zwart. In zijn poging het kwaad te bezweren, neemt hij een sceptische jonge acteur in dienst om samen met hem zijn ervaringen na te spelen. Als het verhaal zich ontvouwt, begint de grens tussen werkelijkheid en herinnering langzaam te vervagen, en wordt het een ijzersterke en bloedstollende theatervertelling.
Al 30 jaar is "The Woman in Black" ononderbroken te zien in Londen, en boezemde het al schrik in bij meer dan 3 miljoen bezoekers.
Cast: Dimitri De Raedt, Luna Vanhaecke, Lia Alaers en Kris Van den Branden
Data: 2, 3, 9 & 10 maart (20u) 11 maart (15u) 13, 16 & 17 maart (20u)
Tickets : €11,00 (€10,00 indien korting)

 

Het seizoen 2017-2018 wordt afgesloten met een klassieker: “Stilte alstublieft”
Een stuk van Michael Frayn vertaling door Ron Cornet Regie in een regie van Yoeri Lewijze.
Een professioneel gezelschap repeteert voor de première van hun nieuwe productie. Er is slechts 1 probleem: tijd te kort. De regisseur is volledig in paniek en de grote première dreigt een ramp te worden. Als publiek zie je het eerste deel van hun productie maar liefst 3 keer: 1 keer op de generale, 1 keer vanuit de coulissen en bij de 100ste voorstelling, die uitdraait op complete chaos. In ieder geval: "Stilte aub" is een unieke kans om eens te kijken hoe het er in theater 'echt' aan toegaat in al zijn facetten.
Cast: Tuur Ceulemans, Patrick Dyckmans, Carine De Herdt, Jacques Giraud, Jan Hendrickx, Luna Vanhaecke, Lia Alaers, Bob Eggers en Lot Horemans
Data : 27 & 28 april (20u) 4 & 5 mei (20u) 6 mei (15u) 8, 11 & 12 mei (20u)
Tickets : €11,00 (€10,00 indien korting)

Voor alle voorstellingen kunnen tickets besteld worden via http://www.schoolbond.be (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet