Willy Vermylen en Renée Stevens zestig jaar getrouwd

Lier: Op 20 augustus 2017 waren Willy ‘Wim’ Vermylen (86) en Renée Stevens (83) zestig jaar getrouwd. Bij deze feestelijke gebeurtenis ging schepen voor bevolking Rik Pets hen feliciteren namens het Koningshuis en de stad Lier. Het Paleis stuurde een oorkonde. De stad Lier bood hen centrumbonnen aan voor een totale waarde van zestig euro.

Meer dan zestig jaar geleden werd Renée toevallig een Wim voorgesteld via een foto. Meteen  was Wim ‘verkocht’ en de twee werden een koppel.

Wim genoot zijn opleiding in het sportkot in Leuven. Nadien volgde hij nog met succes de cursussen kinesitherapie. Als leraar lichamelijke opvoeding gaf hij eerst les in Antwerpen, daarna in het VTI te Lier.
Renée eindigde haar middelbare studies in een in een Franstalig pensionaat in Wallonië. Haar vader stond erop dat ze de Franse taal vlot beheerste. Nadien verzorgde ze haar ouder wordende moeder. Intussen werkte ze ook als kassière in toenmalige cinema Eldorado die uitgebaat werd door haar ouders.
Renée en Wim hebben geen kinderen.

Samen reisden ze door gans Europa met de wagen. Wim had het niet zo met het vliegtuig. Ze bezochten onder andere Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Spanje en Frankrijk. Frankrijk had wel een aantrekkingskracht op het koppel. Het liefst van al gingen ze naar de Provence. Parijs was ook een van hun lievelingssteden. Vroeger gingen ze er met de wagen naartoe, nu met de Thalys.

In hun vrije tijd speelden ze regelmatig tennis. Wim stond aan de wieg van Tennisclub Zevenbergen waar hij drieëntwintig jaar voorzitter was. Nu is hij erevoorzitter.
Wim luistert ook graag naar muziek. Vooral jazz en klassieke muziek genieten zijn voorkeur. Hij heeft honderden LP’s, cassettes en CD’s in zijn verzameling.
Renée leest graag. Ze kijken graag naar de grote tennis evenementen op TV. (MSL/Foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet