Goed Voorbeeld viert veertigste verjaardag met Nicole en Hugo

Lier: De oudste bruine kroeg in Lier vierde dit weekend zijn veertigste verjaardag. Een bonte stoet met ‘majorettes’ opende op ‘zoute zaterdag’ de festiviteiten. Zij brachten de ‘Goed Voorbeeld Burgemeester’ tot voor de kroeg. Daar hield hij een korte ludieke toespraak over het wel en wee van de kroeg. Nadien en als klap op de vuurpijl volgde een live optreden van Nicole en Hugo voor de ondertussen volgelopen Koning Albertstraat. Zij brachten al hun klassiekers die het publiek uit volle borst meezong. Na het optreden volgde nog een ‘volksbal’ met DJ Bricole en Hubo. Nadien werd het feest nog verder gezet in de kroeg zelf.
Op Zoete zondag was er een rommelmarkt in de Koning Albertstraat. De muziek werd verzorgd door Adriaan van den Hoof. ’s Avonds was er nog een speciaal optreden van Door, Sam en Michael met een ‘Bonte Binge Live’. Nadien werd er nog grondig nagepraat en gedronken tot in de vroege uurtjes.

Goed Voorbeeld
Dit pand maakte lang geleden, samen met de huisnummers 10 en 12, deel uit van brouwerij en branderij “De Horen”. In 1950 werd dit pand ingericht als herberg en kreeg het de naam “Den Hoorn”.  Nadat het gebouw meer dan drie jaar had leeggestaan, pasten Rit Van Boeckel en Luk D’Heu er het nodige aan en heropende de zaak op 9 oktober 1977, onder de huidige naam. Aan het interieur werd sindsdien zo goed als niets meer veranderd. Op de kaart staat een ruim assortiment aan speciaalbieren en om de 3 maanden is er een wisseltap.
In het onlangs volledig gerenoveerde zaaltje achter het café, waar plaats is voor zo’n kleine honderd personen, wordt al 20 jaar (!) door Cubaan Ivan Martines salsa-les gegeven en heeft vzw Ripspiqué zijn thuispodium voor hun maandelijks avondje onmodieuze live kwaliteitsmuziek. Western Swing, Cajun, Blues, Jazz, Chanson, Folk, Etnisch… het kan allemaal, zolang het maar goed en tijdloos is. Met daarnaast nog een eigen gevarieerd aanbod van activiteiten, concerten, theaterstukken of gewoon een plezante dansavond is café ’t Goed Voorbeeld de vaste ontmoetingsplaats van de cultuurminnende of rustzoekende Lierenaar en ver daarbuiten. Zo verwachten wij bijvoorbeeld Nele Bauwens, Clara Cleymans en Kamagurka dit seizoen op ons podium.

De zaal kan tevens gehuurd worden als voor vergaderingen, recepties en rustige feestjes, met of zonder catering. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Café ’t Goed Voorbeeld
Koning Albertstraat 8
2500 Lier

Peter Borghs (0475 28 54 60) & Pim D’Heu (0495 322 709)
info@goedvoorbeeld.be
facebook/tgoedvoorbeeld

open dinsdag vanaf 18u
woensdag, donderdag, vrijdag en zondag vanaf 15u
zaterdag vanaf 11u

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet