25.000ste Cycling Dinner

Lier: Een nietsvermoedende groep vrienden zakte naar Lier af om deel te nemen aan de culinaire fietstocht Cycling Dinner. Groot was hun verbazing toen ze vernamen dat een van hen de 25.000ste deelnemer was. Anne Wellens uit Reet was de gelukkige.
“Een van de vriendinnen had deze uitstap gepland en vroeg of we mee wilden fietsen. Toen we ons lieten inschrijven op de toeristische dienst was ik natuurlijk een beetje verrast. Het is natuurlijk heel fijn om zo aan deze cycling dinner te kunnen beginnen”, zegt Anne Wellens.

“We mogen wel zeggen dat Cycling Dinner, een culinaire fietstocht, een succesformule is. Acht jaar geleden zijn we met dit project begonnen waar toe een paar honderd mensen op afkwamen. Ondertussen ontvangen wij meer dan 5000 deelnemers per jaar. Heel veel mensen komen elk jaar terug om de nieuwe routes te ontdekken”, zegt Rik Verwaest, schepen voor toerisme.
De deelnemers kunnen kiezen tussen twee fietstochten. Eén naar Herentals en één naar Oelegem
Anne met haar vriendinnen en echtgenoten kozen de route Oelegem. De groep werd onderweg natuurlijk extra verwend.
“Zoals bij elke route beginnen we met een stevig ontbijt in het Moment of in het Belfort. Nadien vertrekken we via rustige wegen en merendeel langs de Nete oevers naar ’t Schippeke waar een vissoep of tomatensoep wordt geserveerd. Verder gaat de route naar De Remise in het Vrieselhof voor het hoofdgerecht. Daarna fietsen we terug naar Lier waar we in ’t Oud Lier het dessert kunnen gebruiken. Dat alles voor de prijs van vijfendertig euro per persoon. Kinderen tot tien jaar betalen twintig euro”, legt Monique Daems van Visit Lier uit. (MSL/foto’s MSL)

Meer informatie:
Visit Lier Grote Markt 58, 2500 Lier
tel. +32 3 8000 555
info@visitlier.be
www.visitlier.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet