Lierse speelplein animatoren in de watten gelegd

Lier: Tijdens de ‘Dag van de Animator’ werden de Lierse animatoren in de watten gelegd. Zij werden ’s avonds in de Speelmicroob verwend met mosselen, stoofvlees of een vegetarische schotel met frieten. En een lekker dessertje. “Ze verdienen het: elke dag tijdens de paas- en zomervakantie zijn zij druk in de weer om de kinderen een spetterende vakantie te bezorgen. Knap dat ze een deel van hun vakantietijd willen doorbrengen op de Speelmicroob. Een bedanking is op deze dag meer dan op zijn plaats!”, stelt schepen van Jeugd Rik Verwaest.

23.000 verschillende jongeren kiezen ervoor om in hun vrije tijd animator te zijn op een speelpleinwerking in de buurt. 70% van hen doet dat zelfs helemaal vrijwillig of tegen een kleine vergoeding. Gewoon, omdat ze het belangrijk vinden. De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) en Jeugddienst Don Bosco roepen ouders op om samen met hun kinderen een tekening te maken en deze op 27 juli - Dag van de Animator - aan de speelpleinanimatoren af te geven. Een tekening als blijk van waardering voor hun enthousiasme en inzet.
Bert Breugelmans van Vlaamse Dienst Speelpleinwerk: “Op een gemiddelde vakantiedag is een animator 9,5 uur op het speelplein aan de slag. Een simpele ‘dankjewel’ betekent zoveel.”

Het is niet vanzelfsprekend wat animatoren doen. Zij verzinnen activiteiten en speelimpulsen, bouwen decors, oefenen toneeltjes, zetten materiaal klaar en spelen (natuurlijk!). Maar ze poetsen ook de toiletten, regelen de administratieve molen, verzorgen, troosten, vegen poepen af, gaan op vorming om bij te leren en denken na over hoe het nog plezanter kan voor élk kind. Tijdens de vakanties en op vele andere momenten tijdens het jaar. Dat is wat deze animatoren doen: ervoor zorgen dat onze kinderen écht vakantie beleven. (SDW/foto’s SDW)

Fotoreportage...

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet