Harry Cornelissen en Suze Moons vieren diamanten huwelijksjubileum

Lier: Op donderdag 20 juli 2017 waren Nicolaas (Harry) Cornelissen(85) en Gerarda (Suze) Moons (79) zestig jaar gehuwd. Harry werd geboren in Overijse, Suze is afkomstig uit Hove. Ze leerden elkaar kennen op het bal van de Burgemeester in Hove, waar Harry en Suze toen woonachtig waren. Na twee jaar traden ze in het huwelijk.
Harry heeft een loopbaan van vijftig jaar opgebouwd. Dertien jaar als werknemer, zevenendertig jaar als zelfstandige. In 1963 kwamen Suze en Harry in Lier wonen. Zij hadden toen een groothandelszaak in verf aan de Berlarij in Lier. In 1973 verhuisden ze naar Kessel, de verfwinkel bleef in Lier. In 1998 kwamen ze terug naar Lier wonen op het Wallehof.
Suze werkte vroeger bij een wisselagent. Nadien hielp ze mee in de verfzaak. Enige tijd begeleidde ze ook kinderen naar school. Nu is Suze voorzitter van OKRA Heilig Kruis en zit ook in de seniorenraad, waar ze ooit voorzitter is geweest.
Harry en Suze hebben vier kinderen, drie jongens Jan, Bert en Chris en één meisje Els. Ondertussen zijn er al zeven kleinkinderen, drie jongens en vier meisjes.
Harry speelt nu graag petanque en darts. Hij fietst ook veel. Suze is nog steeds voorzitter van OKRA.
Vroeger gingen ze al wel eens op reis in functie van de studies van de kinderen en kleinkinderen. Zo stonden Bulgarije, Denemarken en Hongarije op het programma.
Nu genieten ze samen van Lier, het uitzicht op de stadsvesten en van een glaasje cava vergezeld van de nodige hapjes.
Ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksverjaardag ging Rik Pets, schepen voor bevolking Suze en Harry feliciteren namens het Koningshuis en namens de stad Lier. Van de stad Lier bood hij hen centrumbons voor een totale waarde van zestig euro aan. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet