Nieuwe banken Kruisbogenhofstraat

Lier: Leerlingen van het VTI Lier vervaardigden in opdracht van de stad Lier drie nieuwe zitbanken in hardhout. Twee ervan werden geplaatst voor het postkantoor ter vervanging van roestige metalen exemplaren.

De witte metalen banken voor de Post in de Kruisbogenhofstraat hadden hun beste tijd gehad. Roest en graffiti bezorgden de gebruikers vaak een vuile broek. De eigenaar, de federale dienst voor de Regie van de Gebouwen, wilde ze dan ook definitief verwijderen.

Schepen van Jeugd Rik Verwaest: 'Dit was voor ons de gelegenheid om hier een mooi Liers verhaal van te maken. Het Vrij Technisch Instituut (VTI) was enthousiast om voor nieuwe banken te zorgen. Zo konden ze de vakkennis van hun leerlingen tonen aan de hele stad. Dat de banken pal tegenover hun school zouden komen staan was mooi meegenomen.'

Ongeveer één jaar later pronken nu twee prachtige hardhouten banken op deze plek. Een derde zal nog later elders in de stad opduiken. De stad betaalde het materiaal (560 euro per bank), al het werk werd door de leerlingen Mechanica en Houtbewerking gratis gedaan. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet