Twintigste Paterkeskermis was groot volksfeest

Lier: Na vier dagen feesten viel het doek over de twintigste Paterkeskermis.  Het was ook de laatste kermis die Josephina en Luc organiseerden. “Na twintig jaar geven wij de fakkel door aan Ester Raeymaekers. Het wordt echt te zwaar voor ons om dit allemaal te organiseren. De tenten opzetten, de vloer leggen, alle technische faciliteiten voorzien, de artiesten boeken, mosselen kopen en wat nog allemaal. Ik heb het altijd gezegd na de twintigste stop ik ermee”, zegt een emotionele Josephina.

Op donderdag begon de kermis traditiegetrouw met ‘proeftappen’. “Dit om na te gaan dat alles wel in orde is voor het grotere werk”, lacht Luc. Dit jaar was er ook live muziek voorzien. ‘De Heidemuzikanten’ entertainden de ‘proefkonijnen’.

Fotoreportage proeftappen...

Tijdens de ganse kermis kon je genieten van mosselen met fritten of van een lekkere koude schotel. Ook kleinere snacks waren voorzien.

Vrijdag begon het echte werk. In de namiddag werden ongeveer vijfhonderd pannenkoeken gebakken die gratis aangeboden werden bij een consumptie. ’s Avonds openden de Paterkes het feest. Ruth Mc Kenny, met als gast Rudy Jones, maakten er een spetterende avond van.

Fotoreportage pannenkoeken...

Zaterdag was er in de namiddag bingo voor een volle tent. In de late namiddag ging de klassieke Paterkesstoet rond in de omgeving. De Lierse Keersters ruimden de baan, gevolgd door de Pallietertoeters en de Paterkes.

Fotoreportage bingo...

De reuzen mochten natuurlijk tijdens deze feesteditie niet ontbreken. Het was een leuke optocht met Kartuizersreuzin Fien Konijn, alter ego van Josephina, de Lierse Keersters, Pallietertoeters, paters, en de Kartuizersreuzen Bernard en Babette. Ze kregen het gezelschap van Zuster Agnes, Wardje en Johan den bakker. Op het traject waren vier haltes voorzien om het nodige vocht in te nemen.

Fotoreportage optocht...

’s Avond speelde de Prins Junior Band met als special guest ‘Bobby Prins’, die in feite een lauw en automatisch optreden bracht. Nadien zette Ronny Lee de tent in vuur en vlam.

Fotoreportage dag2 avond...

De rommelmarkt van zondagmorgen bracht heel wat belangstellenden op de been. “We hebben eens geluk met het weer in vergelijking met vorig jaar”, zegt Josephina opgetogen. Je kon ontbijten in de tent. In de namiddag lieten de Paterkes gratis bier proeven. Voor de kinderen was een klein geschenkje voorzien. In de tent speelden De Retro’s oldies. De slotshow werd verzorgd door Plug It In met een optreden van Pino Baresi. Tijdens de slotshow was er even een emotioneel moment waarbij Josephina afscheid nam van haar kermis. Ze dankte al haar medewerkers voor de jaren vrijwillige en onvoorwaardelijke inzet. Ze sprak tevens de hoop uit dat Ester, de organisator van volgende edities, op deze steun kan blijven rekenen.

Fotoreportage rommelmarkt...

Fotoreportage dag 3 avond deel 1...

Fotoreportage dag 3 avond deel 2...

De twintigste editie was een grandioos succes. Josephina samen met Luc maakten de kermis over de jaren heen, tot een groot volksfeest. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet